tisdag 14 februari 2012

Hemundervisning?

Jag prenumererar på en bra tidning som heter Familjemagasinet. Igår läste jag den från pärm till pärm och en artikel var extra intressant. Den om familjen Wallén som har flyttat till Åland för att kunna fortsätta hemundervisa sina barn.

Dagens lärdom: Det är precis så jag känner. Att skolan släcker mina barns nyfikenhet, hämmar deras utveckling och inte ser dem.

3 kommentarer:

  1. Har ungefär samma tankar om att skolan släcker barnens upptäckarlusta. Jag gillar din blogg och att få insyn (en glimt) i den annars rätt slutna lärarvärlden. För Leos del så försöker vi nog med hemundervisning på fritiden utan att han riktigt märker det. Frågan är hur långt upp i åldern man fixar att hålla lusten igång. Men i skolan sitter han mest och väntar på att det ska bli rast. Han sitter helt tyst och helt still och ses inte alls förrän boken ska rättas och läraren upptäcker att han inte skrivit ett ord.

    SvaraRadera
  2. Tack för ett bra inspirerande inlägg. Inte mindre än 12 familjer har under senaste året tvingats gå i exil på grund av nya skollagen, något som är mycket tråkigt. Jag har själv hemundervisat under många år och det är något jag aldrig kommer att ångra.

    SvaraRadera
  3. Berno. Har du hemundervisat dina egna barn eller andras? Tack för det positiva.

    Katharina. Vad roligt att du uppskattar det. Jag har otroligt svårt att förstå den där grejen med att gömma och osynliggöra problemen.

    SvaraRadera