måndag 9 januari 2012

Khom loy-livet

Att gå mot det man är van vid, mot konventioner och vad "alla andra" gör är inte smärtfritt eller självklart. Det är ett val. Ett aktivt val man gör om man klarar det. En människa kan behöva ramar för att inte tappa sig själv ute i allt det stora som är världen och som även innefattar rymden. Det är så stort och mycket att vi behöver begränsa oss. Då är det lätt att falla in i gamla traditioner, ramar någon annan satt och bestämt. Som vilka som får använda klänning. Eller hur en familjekonstellation ska se ut. Eller när nyår ska firas och på vilket sätt.


Vi firade nyår på nyårsafton också men vi firade nyår den 7:e januari också, med fina vänner och Khom Loy-lanternor. Khom Loyer skrämmer inte slag på hundar, förstör inte miljön och spränger inte händer i luften. Khom loyer kan man köpa hos KomloyKungen (såklart, inget rike utan kung) men verkar finnas billigare på Coolstuff och hos Anna på Kokobello finns det fantastiska Khom loyer som var de vi använde.



Dagens lärdom: Khom loy betyder flytande lanterna och flyger med hjälp av varmluftsprincipen.

3 kommentarer:

  1. Förstör miljön lär dom tyvärr göra, med tanke på ståltråden som är i dom. Men dom är väldigt vackra, vi använde våra vid Vanessas namngivelse, inköpta på teknikmagasinet.

    MVH Jocke

    SvaraRadera
  2. Skulle annars vara grymt bra och totalförbjuda smällare och raketer på nyår och bara köra rislampor... det skulle nog dom flesta husdjuren gilla.

    SvaraRadera
  3. Tack för din input Jocke. Du har naturligtvis rätt i att de inte är helt miljökompatibla. men de vi hade köpt klimatkompenseras i och med plantering av VI-skog i alla fall.
    På Teknikmagasinet alltså, åh, vad bra att veta.

    SvaraRadera