tisdag 10 april 2012

Ordets makt

På www.allasmutsigadetaljer.blogspot.com finns ett brilliant inlägg om måndagens misstänkta våldtäkt på Söderstadion mitt under pågående match. Många vackra och roliga ramsor och sånger sjungs av Hammarbysupportrar under en match. Men det sjungs och skriks även en hel del hemska saker, som "vi ska våldta era horor" eller "sätta kuken" i än det ena eller det andra eller att någon har "sålt sig som en hora". Det är inte tillfälligheter, det är inte slump, det är en syn på kvinnor och kvinnokön som är förkastlig och vidrig. Och för varje man som tiger, som blundar i sina skygglappar känner jag förakt. En kvinna kanske blev våldtagen på en toalett på Söderstadion och alla vi som tiger och blundar är lite skyldiga.

Dagens lärdom: Det finns inga frizoner för en kvinna, ingen säkerhet eller trygghet.

4 kommentarer:

  1. Bra poäng du har.. Källkritisk som en åsna..

    SvaraRadera
  2. Tror du glömde "misstänkt" innan våldtäkt där. Och nu kan du ju stryka våldtäkt. Och kausaliteten mellan ramsor och våldtäkter.

    SvaraRadera
  3. Det har du såklart rätt i. Den misstänkta våldtäkten.

    SvaraRadera
  4. Men bara för att polisen lägger ned utredningen betyder inte det att en våldtäkt inte har ägt rum. Och jag pratar om kvinnosynen som är hemsk, det betyder inte att alla våldtar.

    SvaraRadera